Bőrgyógyászati magánrendelés

A bőrgyógyászat az orvostudomány egy specifikus ágazata, mely csak és kizárólag a bőr egészségével foglalkozik.

Nemcsak speciális, hanem rendkívül összetett tudományág, hiszen a bőr egy bonyolult szerv, ami azon túl, hogy számos funkciót betölt, rengeteg betegség kapcsolható hozzá, melyek jellemzően azonnal láthatók és rendkívül kellemetlenek is.

Rendelési idő

 • Péntek (kéthetente) 16:00 - 20:00
 • Csütörtök 09:00-13:00
 • 07.27. - SZOMBAT 17:00-20:00

Rendelési cím

 • Móricz Medical Center Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2. 1. emelet 2, 1114
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak Orvosaink

Ismertető

Bőrgyógyászat
bemutatása

A bőr állapota megannyi elváltozást jelezhet, hiszen állhatnak a háttérben különféle egészségügyi panaszok, de lelki eredetű problémák egyaránt megjelenhetnek a bőrön – gyakran csak esztétikai problémákat okozva.

Ma már a legtöbb bőrgyógyászati eredetű betegség jól gyógyítható, olyanok is, amelyek korábban egy életen át kellemetlen panaszokat okoztak a páciensek számára (mint például a pikkelysömör).
Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a beteg mielőbb bőrgyógyászhoz forduljon a tünetekkel és idejekorán elkezdődhessen a megfelelő kezelés.

FONTOS INFORMÁCIÓ!!

Ammenyiben Ön először jár nálunk az alap szakorvosi vizsgálatot foglalja. Ha rögtön ekkor beavatkozásra is sor kerül akkor a megfelelő + bevatkozási tétel is felszámolásra kerül, pl 1db szemölcs fagyasztás. VISZONT előfordul, hogy a beavatkozásra vissza kell jönnie mert egyből nem végezhető el, vagy több részletben kell evégezni a bevatkozást pl több területről több szemölcsöt kell levenni ilyenkor már második, haramdik* alkalomkor az alap vizsgálati díjat nem kell kifizetnei csak a beavatkozási díjakat. *amennyiben ugyan azzal a problémával jöt folytatólagosan.
Alap szakorvosi vizsgálat nélkül CSAK BEAVATKOZÁST NEM VÉGZÜNK. 

Kiemelt szakterületünk a precíziós szemölcs eltávolítás és szemölcs fagyasztást is végzünk. 

Dr. Polman Erzsébet Bőrgógyász - Móricz Medical Center 2023 Bőrgyógyászat
Dr. Polman Erzsébet Bőrgógyász - Móricz Medical Center 2023 Bőrgyógyászat

A Móricz Medical bőrgyógyászati osztályának egyik kiemelt szakterülete az anyajegyek vizsgálata illetve különböző szemölcsök és fibrómák eltávolítása, amit elektrokauterrel és fagyasztásos technológiával végeznek szakorvosaink.

Ez az egyik legjobb és leghatékonyabb módja a szemölcsök eltávolításának. Dr. Polman Erzsébet, klinikánk több évtizedes tapasztalattal rendelkező bőrgyógyásza nagy szakértelemmel alkalmazza a folyékony nitrogénes fagyasztást, amivel alkalmanként akár 10 szemölcs is eltávolítható a betegekről.

A folyékony nitrogénes fagyasztás jelenleg a legjobb és leghatásosabb módja a szemölcsök eltüntetésének. Hatékonysága abban keresendő, hogy a lézeres technológiához képest sokkal mélyebb rétegekbe is eljut, ezáltal a szemölcs gyökere is eltávolítható a segítségével.

Mikor forduljunk bőrgyógyászhoz?

Amint az már fentebb is elhangzott, a bőr egy nagyon összetett szerv, mely szinte folyamatosan szenved kisebb sérülésektől vagy betegségektől. Egy aprócska folttal vagy egy kisebb vágással nyilván senki sem fordul orvoshoz, de vannak esetek, amikor a szakrendelés nem tűr halasztást.

Haladéktalanul bőrgyógyász szakorvoshoz kell fordulnunk azonban olyan esetekben, amikor valamilyen heves kísérőtünetekkel járó bőrbetegséget tapasztalunk magunkon. Ilyenek például

 • az allergiás reakciók;
 • a súlyos panaszokkal kísért csípések vagy marások;
 • az ekcémás tünetek;
 • a bőrön megjelenő gombás, vírusos és bakteriális elváltozások;
 • a csalánkiütések;
 • az ismeretlen eredetű vöröslő és viszkető foltok;
 • a hajhullás, a korpásodás és az egyéb hajhoz kapcsolódó problémák;
 • bőrtünetekkel, kiütésekkel jelentkező nemibetegségek (például HPV szemölcs);
 • valamint az anyajegyeket érintő jelenségek (elszíneződés, formaváltozás, váladékozás).

Természetesen vannak krónikus bőrbetegségek, melyek rendszeres bőrgyógyászati kontrollt és vizsgálatokat igényelnek. Pikkelysömör vagy ekcéma esetén például nem kérdés, hogy évente több alkalommal bőrgyógyászati ellenőrzésre és célzott kezelésre van szükség.

Itt kell beszélni azokról a bőrbetegségekről is, melyek rendkívül veszélyesek ugyan, de sokaknál évekig nem okoznak panaszokat, vagy olyan régióban helyezkednek el, ahol nem láthatók, például a háton, egy hajlatban vagy a genitális régióban.

Ezek a legtöbbször bőrdaganatok, melyek bár manapság már jól gyógyíthatók, azonban rendkívül lényeges időben felismerni őket. Ezért nemcsak konkrét panaszok esetén kell bőrgyógyászhoz fordulnunk, hanem a rendszeres szűrővizsgálatok miatt is.

Természetesen rengeteg jóindulatú bőrgyógyászati problémát ismerünk, melyeket érdemes megmutatni egy szakorvosnak, de alapvetően inkább csak esztétikai elváltozások. Ilyenek például a fibrómák, a bőr jóindulatú kinövései, melyeket általában vagy a fent említett módszerekkel vagy bőrgyógyászati kisműtétek során távolítanak el.

Mi történik egy bőrgyógyászati vizsgálaton?

A legtöbb vizsgálathoz hasonlóan a bőrgyógyászati szakrendelésen is minden esetben az anamnézis felvételével kezdődik el a folyamat.

Amennyiben először járunk bőrgyógyászaton, a kezelőorvos mindent megkérdez majd a tünetekről, az életmódunkról, sőt a családi hátterünkről is, mivel nagyon sok bőrbetegségre hajlamosíthatnak a genetikai tényezők.

Mindig, így visszatérő betegeknél is fontos továbbá az esetleges korábbi leletek, vizsgálati dokumentumok vagy zárójelentések alapos megismerése orvosi oldalról, csak ezt követően kerül sor a tényleges fizikai vizsgálatokra.

Fizikális vizsgálatok a bőrgyógyászaton

Bőrgyógyászati elváltozások vizsgálata dermatoszkóppal
Bőrgyógyászati elváltozások vizsgálata dermatoszkóppal

A konkrét vizsgálatok hátterét és milyenségét minden esetben meghatározzák a panaszok, illetve a különféle elváltozások. Általános szűrő- vagy anyajegyvizsgálat esetén például jellemző, hogy tényleges probléma hiányában az egész testet ellenőrzi a szakorvos.

Ehhez egy speciális eszközt, az úgynevezett dermatoszkópot, gyakorlatilag egy specifikus nagyítót használnak, ebből kifolyólag maga az ellenőrzés egyáltalán nem fáj. Más bőrbetegségeknél rendszerint elégséges a hagyományos szemrevételezés is.

Rengeteg olyan elváltozás jelenhet meg a bőr felületén, aminek hatására a szövettani mintavétel elkerülhetetlen. Ez inkább kellemetlen, mint fájdalmas beavatkozás, noha részeként az érintett bőrszakaszról mintát vesznek azért, hogy utána laboratóriumi vizsgálatnak vessék alá azt.

A vizsgálatok mellett természetesen tényleges beavatkozások is történhetnek a bőrgyógyászaton, így például a jóindulatú bőrdaganatokat vagy a vírusos szemölcsöket helyi érzéstelenítés mellett speciális módszerekkel, folyékony nitrogénnel, azaz krioterápiával vagy úgynevezett elektrokauterrel könnyedén el tudják távolítani.

Speciális vizsgálatok

A bőrgyógyászathoz is tartoznak speciális vizsgálatok, melyek bizonyos esetekben fontos szerepet tölthetnek be a diagnózisban és abban, hogy a beteg mielőbb célzott kezelést kaphasson.

Ilyen például a videódermatoszkópos vizsgálat, ami azt jelenti, hogy a páciens bőrfelületén található anyajegyeket számítógépen rögzítik, így egyszerűbben nyomon követhetők a kapcsolódó változások, illetve ezzel egyetemben az esetleges elváltozások.

Létezik továbbá a trichogramos vizsgálat, ami hajhullás esetén alkalmazandó, hiszen a haj is a bőr része, emiatt problémái szintén a bőrgyógyász feladatkörébe tartozhatnak bizonyos esetekben.

Ezen felül az Epicutan próba szintén egy bőrgyógyászati szűrővizsgálat, amit akkor alkalmaznak, ha kontaktallergia vagy valamilyen érzékenység igazolására van szükség.

Krioterápia (szemölcs lefagyasztás) a bőrgyógyászatban

A bőrgyógyászatban ma már rengeteg újgenerációs technológia megtalálható, melyekkel rendkívül hatékonyan fel lehet venni a küzdelmet bizonyos betegségek ellen. Az egyik ilyen a krioterápia, mely nagyon hatásos alternatíva szemölcsök esetén.

Ezt a terápiás módszert a bőr élénkítése és bizonyos bőrpanaszok kezelése mellett szemölcsöknél használják a legeredményesebben, hiszen a kérdéses elváltozás gyökerét is képes azonnal kiirtani, a köznyelvben ezt nevezik a szemölcs lefagyasztásának, ami a krioterápia egyik leggyakoribb alkalmazási területe.

Alapját a cseppfolyósított nitrogén adja, és bár vírusos eredetű szemölcsnél gyakori, hogy egymás után többször is meg kell ismételni a siker érdekében, de alapvetően egy biztonságos és sikeres technológiáról beszélünk, ami a test minden pontján alkalmazható.

Példának okáért még az arcon vagy a kézfejen is, ahol általában nem szerencsés alkalmazni a még szintén gyakran alkalmazott, égetésen alapuló módszert.

A krioterápia működése

Szemölcs lefagyasztás történik a Móricz Medical Center rendelőjében

A krioterápia nagyon hatékony módszer a szemölcsök mellett a legtöbb jóindulatú bőrkinövés és bőrelváltozás esetén, ami kapcsolódhat valamilyen társbetegséghez, de akár az időskorhoz is.

Alapját a folyékony nitrogén adja, mely annyira alacsony hőfokot képvisel, hogy a problémás felületen alkalmazva képes kiváltani a szövetek elhalását, illetve a különféle kinövések leválását is.

Milyen bőrpanaszok esetén alkalmazható a krioterápia?

A krioterápia a legeredményesebben a szemölcsök lefagyasztására a leghatékonyabb, hiszen a gyökerétől képes kezelni az elváltozást. A szemölcsök eltávolítása mellett azonban ez a módszer egy sor más bőrgyógyászati probléma esetén alkalmazható még eredményesen.

Ilyen például az ekcéma. A bőr kellemetlen gyulladásával járó elváltozás a terápia, a nagy hideg hatására nemcsak zsugorodásnak indul, hanem a bőr irritációját, a kellemetlen viszketést is képes rövid időn belül mérsékelni.

Szintén jól reagál a krioterápiára a pikkelysömör. A fagyos nitrogén nemcsak képes azonnal csillapítani a kellemetlen tüneteket és irritációkat, hanem ráadásként még a pikkelyes elváltozásokkal borított terület kiterjedését is mérsékeli.

A szépségápolás mellett – hiszen bőrfrissítő, bőrfiatalító hatású – a krioterápia az aknés bőrön is előnyösen alkalmazható a test egész felületén. Nemcsak az érezhető-, hanem a látható panaszok mértékét is képes csökkenteni akár már egyetlen kezelést követően is.

Bőrgyógyászat magánrendelés árak

Bőrgyógyászat árak

!!! Fontos ártétel információkat olvashat lentebb. Kérdés esetén bizalommal keressen minket.

 • Bõrgyógyászati szakorvosi vizsgálat 39. 000 Ft
 • Bõrgyógyászati szakorvosi kontrollvizsgálat 32. 000 Ft
 • Hétvégi díj kiegészítő *+ 8.000 Ft
 • Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek vizsgálata és kezelése                           39. 000 Ft
 • Krónikus bőrbetegségek: urticaria, eczema, psoriasis, pyoderma, vírusos, bakteriális betegségek kontroll vizsgálata és kezelése  32. 000 Ft
 • Dermatoszkópos melanoma-anyajegy szűrés 39. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1db. + 40. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-3 db.    +50. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 4-6 db. +64. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 7-10 db. +84. 000 Ft
 • Jóindulatú bőrelváltozások, fibromák elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 10 db. felett +100. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 1 db. +40. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 2-4 db. +60. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 5-7 db. +75. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica elektrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, Lidocain, 8-10 db. +95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 1 db. +45. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 2-3 db. +80. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 4-6 db. +95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 7-10 db. +120. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 1 db. +85. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 2-3 db. +115. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 4-6 db. +135. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés + folyékon nitrogénes fagyasztás, 7-10 db. +150. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 1 db. +40. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 2-3 db. +80. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 4-6 db. +95. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 7-10 db. +100. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, HPV electrocauteres eltávolítása, érzéstelenítés, 10 db. felett +150. 000 Ft
 • Intramuscularis injekció beadása +8. 000 Ft
 • Recept újra felírása írása vizsgálat nélkül, darabonként +5. 000 Ft
 • Punch biopszia +40. 000 Ft
 • Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek  vizsgálata és kezelése  39. 000 Ft
 • Körömgomba, acne, seborrhoea, rosacea, perioralis dermatitis, hajbetegségek kontrollvizsgálat  30. 000 Ft
 • Seb és/vagy gennyes elváltozás tisztítása és kötözése testrészeken 15. 000 Ft
 • Kontroll seb és/vagy gennyes elváltozás tisztítása és kötözése testrészeken 10. 000 Ft
 • Lymhoedemás beteg vizsgálata 39. 000 Ft
 • Lymhoedemás beteg kontroll vizsgálata 30. 000 Ft
 • Oedemamentes állapot megtartása és kompressziós harisnya felírása 25. 000 Ft
 • Pólya felhelyezése, beteg és családtagok betanítása 25. 000 Ft
 • Lymphomat kezelésre való alkalmassági kivizsgálás 39. 000 Ft
 • Lymphomat kezelés, alkalmanként 20. 000 Ft
 • Krónikus sebek vizsgálata és kezelése fekélyes betegnél 39. 000 Ft
 • Krónikus sebek kontroll vizsgálata fekélyes betegnél 30. 000 Ft
 • Kullancs kiszedése kullancs eltávolító kanállal 35. 000 Ft
 • Kullancs kiszedése electrocauterrel 45. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 1 db. +40. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 2-4 db. +50. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 5-7 db. +60. 000 Ft
 • Verruca seborrhoica fagyasztás folyékony nitrogénnel, 8-10 db. +70. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása, 1 db. +40. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 2-3 db. +55. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 4-7 db. +65. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 8-10 db. +75. 000 Ft
 • Vírusos szemölcsök, folyékony nitrogénes eltávolítása, 10 db. felett +95. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 10 darabig +60. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 11-20 darab +80. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök electrocauteres eltávolítása 21-30 darab +99. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 10 darabig +45. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 11-20 darab +55. 000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 21-30 darab +70 .000 Ft
 • Uszoda szemölcsök folyékony nitrogénes eltávolítása 30 darab felett +95 .000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. +40. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. +50. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-7 db. +70. 000 Ft
 • Basalioma superficiale fagyasztása folyékony nitrogénnel 8-10 db. +80. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. +40. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. +45. 000 Ft
 • Actinicus keratosis fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-10 db. +65. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 1 db. +40. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 2-4 db. +45. 000 Ft
 • Keloid heg fagyasztása folyékony nitrogénnel 5-10 db. +60. 000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

FONTOS INFORMÁCIÓ!!

Ammenyiben Ön először jár nálunk, az alap szakorvosi vizsgálatot foglalja. Ha rögtön ekkor beavatkozásra is sor kerül, akkor a megfelelő + bevatkozási tétel is felszámolásra kerül, pl. 1db szemölcs fagyasztás. VISZONT előfordul, hogy a beavatkozásra vissza kell jönnie, mert pl. több területről több szemölcsöt kell eltávolítani, ilyenkor már második, harmadik* alkalomkor az alap vizsgálati díjat nem kell kifizetnie, csak a beavatkozási díjakat. 

*Amennyiben ugyan azzal a problémával jöt folytatólagosan. 

Az alábbi egészségpénztárakkal van szerződésünk:

 • Medicina
 • Premium
 • OTP
 • Vitamin
 • Generali
 • MKB
 • Patika
 • Tempo
 • Dimenzio
 • Allianz
Hívás