1. Szakrendeléseink
 2. Gyermek hasi ultrahang diagnosztika
Menü
 1. Szakrendeléseink
 2. Gyermek hasi ultrahang diagnosztika

Gyermek hasi ultrahang diagnosztika


A hasi ultrahang vizsgálat a modern orvostudomány egyik legnépszerűbb képalkotó módszere. Előkelő helyét részben pontosságának és gyorsaságának, de még inkább fájdalommentes és veszélytelen jellegének köszönheti. Más képalkotó módszerekkel ellentétben ugyanis az ultrahang diagnosztika semmiféle sugárterheléssel nem jár, így a gyerekek számára is teljesen biztonságos, szükség szerint pedig több alkalommal ismételhető.

Rendelési idő

 • Szerda 10:00 - 15:00

Rendelési cím

 • Móricz Medical Center Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2. 1. emelet 2, 1114
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Ismertető megtekintése Árak Orvosaink

Ismertető

Gyermek hasi ultrahang diagnosztika
bemutatása

Kedves Szülő,

üdvözlöm, Dr Hidas Katalin vagyok.

A Móricz Medical Centerben én végzem a gyermekek komplex hasi ultrahang diagnosztikáját. (3 hónapos kortól) 

Bemutatkozásomat hadd kezdjem egy olyan gondolattal ami akár a mottóm is lehetne: Elvem az, hogy a pácienst  "testestől, lelkestől"  kell vizsgálni. A kis páciensekre ez különösen igaz. 

Az ultrahangozás, az ultrahang diagnosztika a radiológián belül egy olyan fájdalom- és veszély mentes vizsgálat mely nagyon sok kérdésre adhat választ. Alapjául szolgálhat esetleges további vizsgálatoknak is.

Kiemelt szakterületem közé sorolnám a gyermekek hasi komplex ultrahang vizsgálatát. Bizalommal keressenek fel ha gyermeküknek panasza van. Rendelésemen a kis páciensek is nagy figyelmet kapnak, egyenrangú félként kezelem Őket. Fontosnak tartom, hogy a vizsgálat számára is inkább érdekes mint feszélyezett legyen. 

A hasi ultrahang során megvizsgálhatjuk és információt kaphatunk a lép, a máj, az epe, a hasnyálmirigy, a kismedencei szervek, valamint a vesék állapotáról. Fiúknál a le nem szállt herék helyzete is meghatározható.

Fontos információ, hogy csecsemő ultrahang vizsgálatot rendelőnkben nem végzünk! 

Mikor van szükség a gyermekeknél hasi ultrahang diagnosztikára?

Normál esetben egy egészséges gyermeknél nincs szükség hasi ultrahang diagnosztikára. A kis betegek egészségi állapota dönt arról, hogy mikor forduljunk ezzel szakorvoshoz. Általában a születésük után 6-8 héttel ez a diagnosztikai módszer már képes átfogó képet adni a belső szervek állapotáról.

A gyermek hasi ultrahang diagnosztika teljesen biztonságosan, sugárterheléstől mentesen képes kimutatni az esetleges fejlődési rendellenességeket, illetve a szülés közben elszenvedett sérüléseket, de a csípő rendellenességek kiszűrése is lehetséges ezzel a módszerrel.

A hasi ultrahang konkrétan csak az érintett régióra koncentrál, de ezzel a technológiával gyakorlatilag a gyermek teljes teste átvizsgálható, így a végtagok vagy szükség szerint a koponya is.

A diagnosztika irányát mindig a feltételezett betegségek és elváltozások, illetve az esetleges panaszok határozzák meg, hiszen egy nagyobb gyermek már el tudja mondani, hogy hol fáj, vagy melyik testtájékon érzékel problémát.


Doktornő gyermek hasi ultrahangot végez a kis páciensen

Hogyan zajlik a gyermek hasi ultrahang diagnosztika?

A vizsgálat kapcsán fontos kiemelni, hogy minden teljes mértékben gyermekbarát módon történik, az ő igényeikhez és ingerküszöbükhöz igazítva megy végbe a teljes vizsgálat.

Maga a gyermek hasi ultrahang is igényel speciális előkészületeket. A vizsgálatot megelőző hat órában mellőzni kell az evést. Továbbá elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel - mivel a hólyag telítődése így garantálható. Csak szénsavmentes víz fogyasztása megengedett. 

Ne felejtsük el, hogy a vizsgálatot megelőző egy órában azonban már a folyadékbevitelt is kerülni kell. 

Ezen felül felnőtt rendelésen az alábbi felnőtt vizsgálatokat végzem el. Erre is van lehetőségük a Móricz Medical Centerben.

Azt javaslom, hogy éljenek jókedvvel, derűsen és őrizzék meg az egészségüket! Ebben szeretném segíteni Önöket.  

Szeretettel várom kedves, leendő pácienseimet.

Gyermek hasi ultrahang diagnosztika magánrendelés árak

Gyermek hasi ultrahang diagnosztika árak
 • Csecsemő ultrhang vizsgálatot nem végzünk! NINCS Ft
 • Gyermek hasi ultrahang vizsgálat (1 éves kortól !!! ) 28.000 Ft
 • Hétvégi / Ünnepnapi / Ügyeleti díj *+8.000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

Az alábbi egészségpénztárakkal van szerződésünk:

 • Medicina
 • Premium
 • OTP
 • Vitamin
 • Generali
 • MKB
 • Patika
 • Tempo
 • Dimenzio
 • Allianz
Hívás