Fül orr gégészet magánrendelés

Gyermek és felnőtt fül-orr-gégészet a hét minden napján.

Szombaton és Vasárnap is nyitva.

Rendelési idő

 • Hétfő 08:00 - 19:00
 • Kedd 08:00 - 19:00
 • Szerda 08:00 - 19:00
 • Csütörtök 08:00 - 19:00
 • Péntek 08:00 - 19:00
 • Szombat 09:00 - 15:00
 • Vasárnap 09:00 - 15:00

Rendelési cím

 • Móricz Medical Center Budapest, Móricz Zsigmond körtér 2. 1. emelet 2, 1114
Időpontfoglalás Visszahívást kérek Szakrendeléseink Ismertető megtekintése Árak Orvosaink

Szakrendeléseink

Ismertető

Fül orr gégészet
bemutatása

A fül-orr-gégészet egy nagyon összetett tudományág, mely leginkább a fej és a nyaki régió szerveinek betegségeivel, illetve elváltozásaival foglalkozik.

A szakágon belül vizsgálják:

a garat
a gége
a szájüreg
az orr
és a fül betegségeit.

Dr. Balogh Illés Ádám gyermek és felnőtt fül orr gégész - Móricz Medical Center 2023 November
Dr. Balogh Illés Ádám gyermek és felnőtt fül orr gégész - Móricz Medical Center 2023 November

A főbb területeken belül a nyálmirigyek elváltozásai, a különféle hangképzési zavarok és allergiás panaszok, a melléküregek megbetegedései, de konkrétabban az arcüreg-, a középfül-, a torok- és a mandulák gyulladásai, illetve fertőzései egyaránt ide sorolhatok sok más egyéb mellett.

Mikor forduljunk fül-orr-gégészhez?

A fül-orr-gégészeti megbetegedésekre gyakran jellemző, hogy a páciensek túl későn – általában már csak elviselhetetlen fájdalmakkal vagy elváltozásokkal – fordulnak orvoshoz, ezért a gyors diagnózis ellenére is sokszor lassabb gyógyulási folyamat jellemző.

Amennyiben ezt meg akarjuk előzni, már az első tüneteknél fontos felkeresni egy fül-orr-gégészeti szakrendelést. Hogy milyen panaszok jelezhetnek a szakághoz kapcsolódó problémát?

 • Elhúzódó, legalább három hete fennálló rekedtség.
 • Általános, de múlni nem akaró felsőlégúti megbetegedés (megfázásos tünetekkel).
 • Kellemetlen fülfájás.
 • Gyakori, szűnni nem akaró köhögés.
 • Halláscsökkenés, állandósuló fülzúgás vagy kellemetlen szédülés.
 • Nyelési nehézségek vagy állandó gombócérzés a torokban.
 • Folyamatos vagy reggelente jellemző torokfájdalom, torokkaparás.
 • Ismétlődő orrvérzés, ami gyakran nagy mennyiségű vérveszteséggel jár.
 • Krónikussá váló gyulladások – így mandula vagy középfül esetén.
 • Nyaki nyirokcsomók duzzanata, jelentős elváltozása, fájdalma.

Mi történik egy fül-orr-gégészeti vizsgálaton?

Dr. Kói Krisztina fül-orr-gégész Móricz Medical Center Fül-orr-gégészet hétvégén is nyitva
Dr. Kói Krisztina fül-orr-gégész Móricz Medical Center Fül-orr-gégészet hétvégén is nyitva

Mivel a fül-orr-gégészet szakága az emberi szervezet több területét is érinti, ezért minden esetben a tünetektől, az érintett régiótól függ, hogy a szakorvos milyen vizsgálatokat, illetve beavatkozásokat végez el a betegen. 

Általánosságban minden vizsgálat a beteg előéletének feltárásával kezdődik, így az orvos kérdések és korábbi vizsgálati eredmények segítségével pontosan tájékozódik a páciens állapotáról, majd ezt követően a probléma függvényében az alábbiakkal számolhat a páciens:

A szájüreg, a torok és a garat vizsgálata fül-orr-gégészeten

Az esetek jelentős részében a fül-orr-gégészeti szakvizsgálat mindig a szájüreg, azon belül is a torok és a garat állapotának alaposabb feltérképezésével kezdődik, amihez az úgynevezett nyelvlapocot alkalmazzák.
Ezzel a pálcikaszerű kiegészítővel a beteg nyelve ellapítható, ami elengedhetetlen az alapos kivizsgáláshoz, hiszen csak így válik láthatóvá a garatmandula, a hátsó garatfal, de a szájfenék és a fogíny egy része is.

A manapság már fából készülő lapoc a nyelv szabályozása mellett arra is ideális, hogy a szakorvos alaposabban megvizsgálja vele a mandulákat. A szerv megnyomásával ugyanis rögtön fel lehet tárni annak gennyes elváltozását, a benne megbújó váladékot.

Bizonyos fertőzések esetén a szájüreg nyálkahártyájáról mintavételt kell venni laboratóriumi tenyésztés céljából, ami segítséget jelenthet abban, hogy milyen baktérium, vírus vagy egyéb kórokozó idézte elő a betegséget.

Ezen felül a fül-orr-gégészeti vizsgálaton szükség lehet a nyelv átmozgatására, a nyálmirigyekhez kapcsolódó problémák esetén azok masszírozására, de mimikai teszteket is végezhet a szakorvos a különféle idegi funkciók ellenőrzése céljából.

A fül vizsgálata fül-orr-gégészeten


Az emberi fül egy rendkívül érzékeny szerv, emiatt nagyon sok betegség, probléma és elváltozás kapcsolódhat hozzá, ami fül-orr-gégészeti vizsgálatot igényel.

Amennyiben általános vizsgálatra kerül sor, akkor a szakorvos jellemzően a külső hallójáratok szemrevételezését követően ellenőrzi a fültölcsért és a dobhártyákat, ami a legtöbb esetben elegendő ahhoz, hogy a gyulladások és az egyéb elváltozások rögtön láthatóvá váljanak.

Gyakran végeznek hallásvizsgálatot is a fül-orr-gégészeten. Ehhez sok esetben elegendő egy hangvilla, máskor azonban speciális hallásmérés, csecsemőknél pedig otoacusticus emissio szükséges ahhoz, hogy a szerv megfelelő működése igazolható legyen.

Természetesen lehetnek olyan súlyosabb fülproblémák, melyek alaposabb feltárást igényelnek a diagnózis érdekében. Ilyenkor képalkotó vizsgálatokra, a legtöbbször CT-re vagy MRI-re lesz szükség a betegség diagnózisához.

Az orr vizsgálata fül-orr-gégészeten

Orrfájós nőt vizsgál Magyarország legjobb fül orr gégésze

Az orr az ember szaglószerve, melynek vizsgálata minden esetben a külső váz épségének, állapotának, esetleges elváltozásainak feltárásával indul, ha általános fül-orr-gégészeti vizsgálatról beszélünk.

Konkrétan a szerv vizsgálata az orrspekulum segítségével történik. Ez a fémből készült eszköz hasonló a fül esetében használt tölcsérszerű kiegészítővel, ami segít a szakorvosnak abban, hogy könnyebben feltárja az orr belső részeit annak áttekinthetősége céljából.

Ha az elváltozás a mélyebb régiókban található, akkor a spekulum helyett endoszkópos vizsgálatra lesz szükség. Ezzel nemcsak az orrgarat, hanem a fülkürt állapotát is lehet ellenőrizni.

Az orrhoz tartoznak továbbá a melléküregek, melyek jellemzően sok problémát idézhetnek elő – különösen azokban az időszakokban, amikor általános a megfázás. Ha az orrüreg áttekintésére van szükség, ahhoz speciális fiberoszkópot használnak a szakorvosok.

Ez inkább kellemetlen, mint fájdalmas beavatkozás, pontosan úgy, mint a mintavétel. Bizonyos esetekben ugyanis a megfelelő kezeléshez fontos lesz tudni, hogy a betegséget milyen kórokozó, így baktérium, vírus vagy gomba idézte elő.

A gége vizsgálata fül-orr-gégészeten


A gége és ezzel együtt az algarat vizsgálata mindig nagyon nehézkes, hiszen ez a szerv alapesetben nem látható a szájüregen keresztül, így feltárásuk speciális eszközöket igényel, melyek alkalmazásához minden esetben szükséges a betegek pontos közreműködése.

A szakorvos ehhez egy speciális nyeles tükröt használ, miközben finoman húzza a beteg nyelvét azért, hogy feltáruljon a gége és az algarat. Előfordulhat azonban, hogy a kérdéses szervek ilyenkor sem lesznek láthatók.

Ebben az esetben egy speciális, 90 fokban hajlított laringoszkóp vagy laringo-fiberoszkóp kell ahhoz, hogy a szakorvos alaposabban is szemügyre tudja venni az érintett régiót és feltárni az esetleges elváltozásokat.

A gége és az algarat vizsgálata inkább kellemetlen, mint fájdalmas. Természetes reakció ilyenkor a köhögés, az öklendezés. Részben emiatt a betegek helyi érzéstelenítőt kérhetnek, illetve előfordul, hogy a vizsgálat csak sokadik alkalommal tud megvalósulni.

Ha alaposabb feltárásra van szükség, esetleg probléma akadt a gége és az algarat környékén, a fül-orr-gégész nyaki ultrahangot, valamint CT- és MRI képalkotó vizsgálatot is kérhet a beteg számára a pontos diagnózishoz.

A nyak vizsgálata fül-orr-gégészeten


Amennyiben a nyak vizsgálatára kerül sor a fül-orr-gégészeti rendelésen, akkor a szakorvos elsőként mindig tapintással igyekszik meghatározni a problémát.

A feltérképezés során a szakorvos ellenőrzi a nyaki nyirokcsomók mellett a pajzsmirigyet, a fül mögötti régiót, a nyálmirigyek környékét, de mivel a nyirokrendszer a kulcscsont feletti részeken is megtalálható, ezért itt is alapos ellenőrzés zajlik.

Amennyiben valamilyen elváltozás tapintható, mindig alaposabb vizsgálatra van szükség. Ilyen például az aspirációs citológia, valamint természetesen az egyes képalkotó megoldások alkalmazása, melyek segítenek a probléma feltárásában.

A Villányi úti magán fül-orr-gégészet öröksége


A Móricz Zsigmond körtéren megtalálható Móricz Medical fül-orr-gégészeti szakrendelésén rengeteg ismerős orvossal találkozhatnak majd azok, akik korábban rendszeres látogatói voltak a Villányi úti magán fül-orr-gégészetnek.

A Móricz Medical ugyanis annak egyfajta kiteljesedése, aminek jóvoltából korábbi orvosaink szinte kivétel nélkül várják meglévő és új betegeiket, sőt újabb fül-orr-gégészek is csatlakoztak a rendelőhöz a növekvő igények makulátlan kielégítése céljából.

Ahogyan azt pácienseink már korábban megszokhatták tőlünk, a Móricz Medical falai között is elérhető gyermekekre és felnőttekre koncentráló fül-orr-gégészeti szakrendelésünk, melynek során a családias légkör és a közvetlen viszony megteremtése továbbra is az egyik legfontosabb számunkra.

Nem véletlenül az a hivatásunk – de nevezhetjük mottónak is –, hogy megpróbáljuk megteremteni Budapesten a kisvárosi rendelők meghitt hangulatát, ami a visszajelzések alapján jól sikerült.

Nagyon fontos számunkra, hogy a páciensek ne csak értő fülekre és hozzáértő szakorvosokra találhassanak, hanem a családias légkör egyaránt biztosított legyen számukra, ami a betegségek feltárását és a kezelést egyaránt megkönnyítheti.Fül orr gégészet magánrendelés árak

Fül orr gégészet árak
 • Gyermek vagy Felnőtt fül-orr-gégészeti vizsgálat: 36.000 Ft
 • Egy hónapon belüli kontroll (ugyanazzal a problémával): 28.000 Ft
 • Hétvégi / Ünnepnap / Ügyeleti díj: + 8.000 Ft
 • Hallásmérés** -FONTOS INFÓK LENTEBB - Külön nem vehető igénybe. Az alapvizsgálati díj ELŐRE utalással történik, részletekért kérjük görgessen lejjebb vagy hívja kollégáinkat. + 30.000 Ft
 • Fülzúgás vagy szédülés kivizsgálás** -FONTOS INFÓK LENTEBB - Külön nem vehető igénybe. Az alapvizsgálati díj ELŐRE utalással történik, részletekért kérjük görgessen lejjebb vagy hívja kollégáinkat. + 24.000 Ft
 • Komplex leletelemzés // CT kontrol vizsgálaton - 2 db-nál több korábbi nem tőlünk származó lelet esetén. Kérjük előre jelezze ha előzményekkel rendelkezik. + 8.000 Ft
 • Foniátriai felnőtt** kiegészítő vizsgálat: +20.000 Ft
 • Foniátriai gyermek** kiegészítő vizsgálat: +14.000 Ft
 • Fiberoszkópos kiegészítő vizsgálat (érzéstelenítéssel vagy érzéstelenítés nélül) - Külön nem vehető igénybe. Alapvizsgálati díj magába foglalja orvosi indikáció alapján Ft
 • Recepfelírás időszakosan elfogyó készítményekre* 7.000 Ft
 • Visszarendelt hallójárat kezelés 26.000 Ft
 • Visszarendelt hallójárat csak csíkcsere 14.000 Ft

Tenyésztések (csak alapvizsgálattal vehető igénybe)

 • Baktériumtenyésztés és rezisztenciavizsgálat (aerob) (eredmény: 3-6 munkanap) +15.000 Ft
 • Sarjadzó gomba tenyésztése és rezisztenciavizsgála (eredmény: 3-6 munkanap) +17.000 Ft
 • Baktériumtenyésztés és rezisztenciavizsgálat (aerob) +Sarjadzó gomba (eredmény: 3-6 munkanap) +20.000 Ft

Extra díjaink a vizsgálati díjakon felül értendőek, ezért a vizsgálati díjakon túl számítjuk fel!

Összes megtekintése

 • ** Hallásmérés, szédüléses és foniátriai vizsgálatok foglalási rendje  **-al megjelölt vizsgálatainknál a foglalás akkor érvényes, ha az alapdíj 24órával a kezelés előtt rendezve van rendelőnk felé. Az Ön álatal foglalt időpont hallásmérés/szédülés/fülzúgás további egyeztetést igényelhet így kollégáink elképzelhető hogy keresni fogják Önt telefonon vagy e-mailben. Komplex vizsgálat csak a weblapon is megjelölt módon foglalható le. Ez végget Önnek az alapdíjról a foglalás után fél napon belül egy átutalásos számlát küldünk. Ennek az utalásnak a vizsgálat előtti napra vagy ha a vizgsálat másnap van akkor a foglalat időpont előtt 12 órával be kell érkeznie. Különben a foglalás automatikusan törlődik.

  24 órán belüli lemondás vagy nem megjelenés esetén a díjat a rendelőnk abban az esetben téríti vissza ha a páciens orvosi igazolással vagy PCR tesztel igazolja távollétének az okát. Erre a páciensnek 15 naptári napja van e-mailen keresztül. Az alapdíj 100%-ban visszautalásra kerül ha a páciens a vizsgálatot megelőzően de nem 24 órán belül mondja le vagy módosítja az időpontot.
 • * RECEPFELÍRÁS

  Ha Ön, szól nekünk, hogy gyógyszerre lenne szüksége, egy orvosnak, ellenőriznie kell hogy jogosult e gyógyszer felírásra.
  Nem mindig van intézményünkben orvos, csak a benti gépről tudnak EESZTbe belépni, teltház esetén az orvos a saját szünetében vagy zárás után tudja ezt megtenni, amennyiben nem volt rá lehetősége következő vagy akár az az utáni napra, azaz a legkorábbi lehetséges időpontra időpontot foglalunk ki az aktuális rendelő orvosnak, hogy biztosan legyen ideje.

  Az orvos által való felülvizsgálat belső rendszeri és ÁNTSZ követelmény, BNO kódot és akár Ambuláns lapot is kell hozzá rögzíteni.

  Amennyiben jogosult a páciens a felírásra, akkor mi kiküldjük az utalásos 7000 forintos számlát. Amint az összeg beérkezik, az orvos felírja a felhőbe.

  Amennyiben nem jogosult, mert a páciens csak úgy gondolja, hogy azt folyamatosan használhatja, vagy olyna gyógyszert kér amit kizárólag személyes vizsgálatot követően írható fel úgy kontroll vagy teljes vizsgálatra be kell fáradnia a páciensnek.

  Ezek alapján Önnel is ugyan ez a folyamat fog megtörténni, amilyen gyorsan csak tudjuk.

  Gyógyszer felírási igány esetén értesíteni fogjuk, hogy jogosult–e az újbóli felírásra, elkészítjük az utalásos számlát és amikor beérkezik az utalás értesítjük, hogy felkerült az EESZT-be a készítmény.

Az alábbi egészségpénztárakkal van szerződésünk:

 • Medicina
 • Premium
 • OTP
 • Vitamin
 • Generali
 • MKB
 • Patika
 • Tempo
 • Dimenzio
 • Allianz

Fül orr gégészet

Kapcsolódó orvosok

Hívás